Ferrari wil Alonso voor Schumacher

Redactie FOK!frontpage
Ferrari topman Luca di Montezemolo heeft in een interview toegegeven dat hij in Fernando Alonso een waardige opvolger van Michael Schumacher ziet. Maar hij weet ook dat Schumacher nog wel wat jaartjes door kan gaan.

Ferrari geeft toe dat wanneer Schumacher zal stoppen en belangrijke schakel binnen het team zal wegvallen, maar sprake van paniek zal er niet zijn: "We hebben ruim de tijd om op zoek te gaan naar een ideale opvolger. Er is geen reden om haast te maken," aldus di Montezemolo.

"Ferrari heeft geen ruimte voor onervaren coureurs, maar Alonso heeft zeer veel potentieel en hij is absoluut een kandidaat voor de toekomst. Hij zit in dezelfde situatie als Schumacher toen hij bij Benetton zat. Beiden zijn fantastische talenten, maar ze hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen."

"Schumacher wordt platgegooid met vragen over wanneer hij zijn carrière als Formule 1 coureur gaat beëindigen. In ieder geval is er daarover geen druk van de Ferrari kant op de man die de afgelopen vier wereldtitels binnensleepte."

"Als Schumacher zijn carrière beëindigt zal dat bij Ferrari zijn," bevestigde de Ferrari baas. "Maar Michael rijdt nog zoveel jaren voor het team dat het niet voor te stellen is wat hij allemaal nog gaat doen voor Ferrari."