VVV heeft kampioensschaal

Otto (okee6)
VVV-Venlo is na elf jaar weer in het bezit van een kampioensschaal. De Limburgers ontvingen dinsdag per post de schaal die bij de viering van het titel in de Eerste Divisie in de zomer van 1993 was zoekgeraakt.

De medewerkers van de club reageerden vol verbazing op de inhoud van het anonieme, zorgvuldig verpakte pakket.

Jeugdtrainer Maurice Graef was er destijds als spits bij toen de schaal verdween. "Op het bordes in de stad was er geen schaal meer die we omhoog konden tillen", memoreerde Graef voor de camera's van de lokale omroep L1.

Graef is al te blij dat het verdwenen pronkstuk weer terecht is. "Onze aanvoerder bracht de schaal naar de bestuurskamer, maar toen we naar het stadhuis gingen voor de huldiging was de schaal al weg. De dader moet een voetballiefhebber zijn geweest, anders neem je zoiets niet mee. Hij dacht waarschijnlijk dat de schaal niet thuishoorde in ons oude stadion. Nu hebben we een nieuwe accommodatie en in een gerenoveerde Koel hoort hij wel thuis. Ik heb de schaal vandaag net als elf jaar geleden weer in mijn handen gehad. Ik heb zelfs stiekem de bordesscène geoefend."

PSV maakte drie jaar geleden iets vergelijkbaars mee. Cabaretier Theo Maassen kwam in het NOS-programma Na elven ineens opdagen met de gestolen UEFA Cup die de Eindhovenaren in 1978 hadden gewonnen. Maassen had de beker uit het PSV-stadion gestolen om hem cadeau te geven aan een vriend die een kind had gekregen. Ook onvrede met het toenmalige beleid van 'zijn' club speelde mee: "Ik was gewoon pissig op PSV", liet de berouwvolle Maassen toen weten.