[Upd] Wilux titelsponsor Minardi

Maurice (mbn)
Wilux meldt dat ze hoogstwaarschijnlijk de hoofdsponsor worden van Minardi. Voor de zekerheid moet nog wel een optie worden afgewacht.

Op 18 februari heeft Wilux met Paul Stoddart onderhandeld over een hoofd- en titelsponsorschap. De beide partijen kwamen tot overeenstemming, maar moesten nog wel afwachten. Aangezien een Aziatisch bedrijf eerder een voorcontract met Minardi afsloot, wat tot en met 3 maart nog bevestigd kan worden, kan dat bedrijf het hoofdsponsorschap nog opeisen.

Hoogstwaarschijnlijk gebeurt dit niet meer en zal Minardi officieel 'Wilux Minardi Cosworth F1 Team' gaan heten. Wilux krijgt zeggenschap over de invaller bij het uitvallen van één van de coureurs. Over de derde coureur wordt nog onderhandeld. Leinders zal in Melbourne de derde coureur zijn, maar Wilux ziet liever bij de andere races Tom Coronel instappen als derde rijder. De toezegging is er al wel dat Coronel minstens één keer voor Minardi zal gaan testen.

Update:
Op de officiële site van Minardi wordt gemeld dat het hoofdsponsorschap van Wilux nu officieel is. Het logo van Wilux en de naam zullen prominent op de Minardi en op de teamkleding komen te staan. In hetzelfde bericht wordt melding gemaakt van Bas Leinders als officiële testrijder.