Max Mosley vlucht naar Monaco

Maurice (mbn)
Max Mosley verhuist naar Monaco, evenals zijn kantoor, omdat hij de baas is van de FIA. Zo hoopt hij nieuwe Europese regelgeving te ontvluchten.

De nieuwe Europese regelgeving aangaande de verantwoordelijkheid bij ongelukken heeft in de Formule 1 voor veel paniek gezorgd. De teambazen dreigen met het boycotten van de Europese races. Als baas van de FIA is Max Mosley ook bang dat hij een slachtoffer kan worden van de nieuwe regelgeving.

On de de nieuwe regelgeving kan een teambaas, mechanicus of een official bij een ongeluk, waarbij iemand serieus gewond raakt op het circuit tijdens een race, worden gearresteerd en in de cel komen te zitten zonder dat het eerst door een rechter is bekeken.

Om te voorkomen dat Mosley op kantoor of thuis kan worden opgepakt, verhuist hij beiden naar Monaco. Het prinsendom neemt geen deel aan de Europese Unie en heeft daarom geen last van dezelfde regelgeving. Mosley vertelde erover: "Dit is geen plotselinge beslissing. We hebben deze regelgeving uitvoerig bediscussieerd en volgens ons is dit de beste beveiliging ertegen."

Mosley vervolgde: "Voor zolang ik president van de FIA ben, zal ik in Monaco moeten blijven wonen voor mijn eigen veiligheid. Om aan regelgeving te ontsnappen die niet redelijk is als hij op de Formule 1 wordt toegepast. Als de lokale politie ergens een zondebok zoekt voor een ongeluk op een circuit dan zouden ze makkelijk achter mij of race directeur Charlie Whiting aan kunnen komen."