"Geen problemen betrouwbaarheid MP4-19"

Redactie FOK!frontpage
Als wij McLaren-Coureur David Coulthard mogen geloven kent de MP4-19 geen problemen met de betrouwbaarheid, dit is in strijd wat zijn teamgenoot Kimi Räikkönen eerder vertelde.

"Ik ben het er niet mee eens", aldus Coulthard, die reageert op de stelling of de MP4-19 te onbetrouwbaar is. "In de Formule 1 gaat het altijd al om betrouwbaarheid, maar de grote vraag is: hoe snel zijn we? Ik heb liever dat we in Australië snel zijn, maar onbetrouwbaar, dan andersom. We wisten dat we met de vorige wagen een snelle in huis hadden. Ik ben niet verbaasd wanneer Ferrari, Williams en Renault snel zijn in Melbourne. Ik vraag me of waar wij staan."

"We zijn allemaal aan het denken over wie goed gaat presteren en wie niet. Ik denk dat we er klaar voor zijn: we hebben veel getest en hard gewerkt aan de problemen met de betrouwbaarheid, hoewel ik niet tegenspreek dat ik liever nog wat meer racesimulaties had gereden."

"Twaalf maanden geleden arriveerden we in Melbourne zonder een idee waar we stonden. We hoopten voor het podium te kunnen vechten. In de eerste races waren we enorm snel, daarna ging het wat minder. Nu lijkt het erop dat het allemaal closer is. De grote vraag is echter hoe groot het verschil is tussen de Michelin- en de Bridgestone-banden", eindigt Coulthard.