Barça: beroep tegen rood Davids

Otto (okee6)
Barcelona tekent protest aan tegen de rode kaart van Edgar Davids van afgelopen zondag.

Scheidsrechter Alfonso Pérez Burrull had in het duel tussen FC Barcelona en Atlético Madrid tien gele kaarten nodig. Twee van de tien waren voor Barcelona speler Edgar Davids, de overige acht voor spelers van Atlético. Tot aan de 57e minuut kon de arbiter zuinig zijn, in het vervolg trok hij zeven kaarten.

Davids kreeg in de 63e minuut zijn eerste gele kaart. De tweede kaart van vier minuten later is volgens de middenvelder echter de meest betwistbare: "Bij de eerste wilde ik een snelle vrije trap voorkomen en bij de tweede zag ik de bal niet eens toen die mijn hand raakte."

De Spaanse tuchtcommissie is doorgaans niet ruimhartig in het toekennen van protesten. Davids werd daarnaast eerder dit seizoen al eens met tweemaal geel van het veld gezonden. De media achten Davids onschuldig.

Trainer Frank Rijkaard zou de middenvelder graag weer inzetten in de wedstrijd tegen Valencia komend weekend. Davids wordt in de media afgeschilderd als 'de werkelijke long van dit Barça'. Sinds zijn komst won Barcelona viermaal en speelde het één wedstrijd gelijk. De club staat nu soeverein vierde in Spanje.