De Mol verkoopt aandelen United

Otto (okee6)
Manchester United is niet langer voor een klein deel van John de Mol. De mediatycoon verkocht deze week zijn aandeel in de club van 4,1% aan de Ieren John Magnier en JP McManus. Zij betaalden De Mol circa 30 miljoen euro.

De Mol kocht in oktober vorig jaar het aandeel in de club als investering. "We hebben de aandelen gekocht toen we vonden dat ze ondergewaardeerd waren. We menen nu dat ze overgewaardeerd zijn. We hebben ons belang niet rechtstreeks verkocht, maar met tussenkomst van een bank", aldus een woordvoerder De Mols investeringsmaatschappij Talpa Capital.

De kopers breidden met de aankoop hun belang in de club uit tot vrijwel 29%. Magnier en McManus hebben een appeltje te schillen met manager Alex Ferguson en hopen zo meer invloed te krijgen om hem er uit te werken. Eerder ontketenden ze een mediaoorlog door hem van duistere transferpraktijken te beschuldigen.

De machtsstrijd binnen de Engelse club heeft vooralsnog geen invloed op de resultaten. Al meent PSV-voorzitter Harrie van Raaij wel dat er al iets veranderd is bij de club. "De onderhandelingen over de transfers van Stam en Van Nistelrooy verliepen anders dan die van Robben". De voorzitter zou eerder dit seizoen een principeakkoord voor een transfer ter waarde van 15 miljoen euro hebben gehad met de vertrokken directeur Peter Kenyon.