Van Ede ontlast Booy bij Utrecht

Otto (okee6)
Het bestuur van FC Utrecht heeft oud-doelman Jan Willem van Ede aangesteld als technisch manager. De club stapt hiermee af van het door haar gehanteerd 'engels model' waarin Foeke Booy zowel trainer als technisch manager was.

Van Ede (40) gaat de trainer nu organisatorisch ontlasten en krijgt tevens de leiding over de voetbalacademie van de club. Naast zijn baan bij Utrecht zal hij voor dit seizoen ook nog actief blijven als keeperstrainer bij Heracles Almelo en als assistent-trainer bij hoofdklasser HSC'21 uit Haaksbergen.

Booy: "We zochten iemand met inzicht in het voetbal, die loyaal is en de verantwoordelijkheid kan dragen. Jan Willem is bovendien een Utrechter en kent de cultuur van de club."

Van Ede: "Het is een geweldige kans voor me, een kans die maar één keer voorbij komt. Ik hoop dat ik Foeke goed kan aanvullen en de constante factor voor de langere termijn kan zijn voor FC Utrecht. Het is mooi om na acht jaar weer terug te zijn op het oude nest. Al is er sindsdien wel veel veranderd bij de club."