Verbannen Nigeriaan weigert

Maurice (mbn)
Yakubu Aiyegbeni neemt het verzoek om terug te keren bij het nationale elftal van Nigeria niet aan.

De speler werd vorige week tijdens de Afrika Cup uit de selectie van Nigeria gezet door de bondscoach. Deze gaf gisteren vergiffenis en wilde de verbannen spelers weer per direct laten terugkeren bij het team. Yakubu voelt zich onterecht negatief behandeld en wenst daarom niet terug te komen.

"Yakubu vindt het een grote eer om voor zijn land te voetballen, maar de manier waarop hij naar huis was gestuurd en de verhalen die de Nigeriaanse voetbalbond over hem heeft verspreid, hebben hem erg veel verdriet gedaan.", vertelde Peter Storrie, woordvoerder van Yakubu's werkgever Portsmouth.

Hij vervolgt: "Hij en de twee andere spelers deden niets meer dan rustig een kopje koffie drinken in de naaste omgeving van het trainingskamp. Door de verkeerde verhalen stond hij in het middelpunt van de belangstelling om geheel verkeerde en onterechte redenen. De speler wil dat de fans van Nigeria begrijpen dat hij het leuk vindt om voor zijn land uit te komen, maar dat er voor hem een onmogelijke situatie is ontstaan om terug te kunnen keren."