[Upd] Wat nu met Jos?

Redactie FOK!frontpage
Het Verstappen-kamp heeft dinsdagmorgen "zelf" de deur dichtgegooid naar een plekje op de grid voor 2004.

Jos Verstappen zei dat hij geen vertrouwen had in een goeie samenwerking met het Jordan team. Vertrouwen is een groot begrip, maar het ziet er naar uit dat het Jordan team er qua financiën slechter aan toe is dan men denkt. Er zijn wel berichten dat teams meer geld krijgen van Ecclestone en dat een 18e Grand Prix meer geld binnen moet brengen. Maar al dit is een druppel op een gloeiende plaat.

Zo'n situatie hadden Verstappen en consorten vorig jaar ook al bij Minardi en nog zo'n jaar willen ze absoluut niet. Jordan kon geen garantie geven dat ze dit seizoen af konden maken en wilde zelfs niet beloven dat het 3 Grand Prix's zou kunnen rijden. Dit wilde het Verstappen-kamp dus niet accepteren.

Jordan zal het seizoen waarschijnlijk wel afmaken, maar ten koste van wat? Ralph Firman had vorig jaar al een zwaar ongeluk waarbij de achtervleugel afbrak. Materiaalmoeheid. Jordan zou met Minardi waarschijlijk om de plaatsen 17 t/m 20 strijden. Zonder perspectief houdt Trust baas Perridon het liefste zijn centen op zak. Jos neemt gewoon plaats op de reservebank wachtend op zijn kans.

Kansen komen er zeker. De enorme druk die op Christian Klien ligt is groot en Jaguar is ook niet bang om een coureur tussentijds de laan uit te sturen. Verder is Peter Sauber niet zo'n fan van Felipe Massa, maar moet deze in zijn team opnemen door de overeenkomst met Ferrari. Massa mag dus niet veel fout doen in 2004. Jos heeft namelijk al eens op het punt gestaan om bij Sauber in te vallen.

Update:
Sponsor Muermans sluit ook nog niet helemaal uit dat er later nog verder wordt onderhandeld met Jordan. Jordan moet dan wel bereid zijn een aantal zaken in het contract te wijzigen. Muermans: "Wie weet, dat zou mogelijk kunnen zijn. Misschien ziet het er begin volgende week allemaal weer anders uit."