[Upd] Ook Leinders crasht Jordan

Maurice (mbn)
Nadat gisteren Glock de achterkant van de Jordan in de prak reed, doet Bas Leinders het dunnetjes over en rijdt de voorkant kapot.

Bas Leinders was bezig aan zijn eerste rondjes toen hij eraf ging. De voorkant en de linkerkant van de auto zijn beschadigd en de monteurs van Jordan kunnen weer aan de bak. Gisteren waren de monteurs snel en hadden in een uur tijd de complete achterkant van de Jordan vervangen.

Bas Leinders had zoveel hoop voor vandaag: "Ik ben heel blij dat ik eindelijk kan bewijzen wat ik waard ben aan het stuurtje van een F1-wagen. Eén ding is zeker, ik heb sinds de start van mijn carrière hard gevochten om deze kans te krijgen. Het gaat voorlopig enkel om 1 testsessie, maar toch kan ik hiermee Jordan helpen om allerlei dingen te ontwikkelen."

Het is te hopen voor Leinders dat de auto snel gerepareerd kan worden. Daarna zal hij echter voorzichtiger moeten gaan rijden, wil hij zijn waarde voor Jordan aantonen.

Update
Leinders kon pas na vier uur weer de baan op met de Jordan en zal vandaag aan heel weinig rondjes toekomen. Voor zowel Leinders als Jordan is dat een grote tegenvaller. Leinders crashte een moment nadat hij enkele stabiliteitssystemen uit had moeten zetten. Normaal gesproken had dat geen probleem mogen opleveren. De gegevens zullen moeten uitwijzen of het een pure rijdersfout was, of dat er technisch iets niet goed zat.