M. Schumacher over 2004

Maurice (mbn)
HPoi wist ons volledig herschreven vandaag het volgende te melden:
Michael Schumacher had in een gesprek met de Duitse website Sport.rtl.de het volgende te melden.

Over de nieuwe Ferrari vertelt hij: "De nieuwe Ferrari zal zeker beter zijn dan die van 2003. Ik ben een paar keer in Maranello geweest, ook in de windtunnel, en ik weet hoe die eruit gaat zien. Maar natuurlijk is het altijd wat anders als je hem echt helemaal af ziet. Ik verheug me al op de presentatie van de nieuwe wagen, dat is elke keer weer een prikkelend moment."

Over het late tijdstip van de presentatie: "Hoe langer je in de windtunnel werkt des te meer nieuwe data je verzamelt en dat kan je in de ontwikkeling van de nieuwe wagen stoppen. Het is elk jaar weer moeilijk om het juiste tijdstip te vinden om te stoppen met windtunneltesten en te gaan beginnen met de bouw van de nieuwe wagen. Maar het voorbeeld Williams uit het verleden jaar heeft aangetoond: Wie Winterkampioen word, word nog lang niet Wereldkampioen."

Over de neus van Williams heeft Michael Schumacher ook een mening: "Die is ongetwijfeld interessant. Wij hebben het ook weleens uitgeprobeerd maar het bracht ons niets. Wat overigens niet wil zeggen dat het bij andere teams niet werkt. Ik verwacht echter geen wonderen, de aërodynamica in de Formule 1 is haast niet meer te verbeteren, het gaat nu alleen nog maar om de details, de verfijningen. Het belangrijkste zal het teamwerk zijn."

Michael Schumacher verwacht een spannend nieuw seizoen: "We willen natuurlijk weer onze titel verdedigen. Zeker is dat het een spannend en hard seizoen zal worden. Ik denk dat het weer om de bekende drie teams zal draaien: Ferrari, BMW-Wiliams en McLAren-Mercedes. Misschien komt daar nog een vierde team bij, waarschijnlijk dan Renault, maar dat valt nog moeilijk te zeggen. Zoals ik al zei verwacht ik een hard seizoen, veel harder dan in 2003. Onze concurrenten zijn sterk, maar wij zijn ook sterk. En wij zijn ook sterk als team."