Hiddink tekent contract

Maurice (mbn)
Na heel lang onderhandelen zal het er deze week toch van komen. Guus Hiddink zal bij PSV een contract tekenen voor 3 jaar als directeur voetbal.

De onderhandelingen over het contract zijn bijna afgesloten. Zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen had vorige week, terwijl Hiddink nog in Turkije zat, een afsluitend gesprek met PSV-voorzitter Harry van Raaij. De onderhandelingen duurden vrij lang omdat Hiddink van PSV garanties wilde dat ze niet de ambities laten varen nu het financieel minder gaat.

Die belofte is gedaan en er is direct kracht achter gezet. Er is geld vrijgemaakt voor een verbouwing van het jeugdcomplex op De Herdgang. Daarnaast zal de jeugdopleiding zich meer gaan richten op individuele ontplooiing van talent. PSV wil ook de scouting van talenten in Brazilië intensiveren. Men wil teleurstellingen voorkomen door Braziliaanse talenten langdurig te volgen.

Een andere eis van Hiddink was dat er een derde directeur moet worden aangesteld voor de dagelijkse gang van zaken, zodat Hiddink daarin wordt ontlast. Ook wilde Hiddink contractueel hebben vastgelegd dat hij de mogelijkheid krijgt om als bondscoach op het WK van 2006 te werken.

Als Directeur Voetbal wordt Hiddink verantwoordelijk voor alle zaken die met voetbal te maken hebben. Nu Hiddink zal tekenen, zal worden onderhandeld met Erwin Koeman, Fred Rutten en Joop Hiele, wiens contracten aflopen, en zal PSV invulling gaan geven aan de nieuwe structuur.