Rijdersancties vernieuwd

Redactie FOK!frontpage
Formule 1 coureurs zullen komend seizoen andere straffen krijgen als ze iets doen wat niet hoort.

Onder de nieuwe regels behoren een Stop&Go of een drive-through tot het verleden. Deze worden vervangen door een straf uit te delen "na" de race. Mocht een coureur 3 post-race straffen krijgen kan hiervoor een uitsluiting voor een race opgelegd worden. Dit werd vandaag beslist in London tijdens een F1 meeting.

"Er zullen geen drive-through en Stop&Go-sancties meer gegeven worden, als er zich een incident voordoet tussen twee wagens waarbij een of beiden verder kunnen rijden. Na de race zal er een verhoor plaatsvinden waarin de straf bepaald zal worden, afhankelijk van de graad van de overtreding. Als dit driemaal in hetzelfde seizoen gebeurt, gaan de stewards serieus overwegen om de rijder in kwestie een één-race uitsluiting op de leggen", aldus Max Mosley.

Deze nieuwe regelverandering zou te maken hebben met het incident tussen Rubens Barrichello en Juan Pablo Montoya tijdens de GP van Indianapolis. Montoya verloor door zijn straf de kansen op de titel.

"Dit is een flexibeler systeem. Iemand die echter op een gevaarlijke wijze ongevallen blijft veroorzaken zal een uitsluiting onder ogen moeten zien. Maar we willen de rijders zeker niet ontmoedigen om te racen", aldus Max Mosley