Barcelona door in bekerstrijd

Otto (okee6)
FC Barcelona heeft zich vanavond geplaatst voor de kwartfinales in de strijd om de Copa del Rey. In de thuiswedstrijd werd de eerdere nederlaag bij tweedeklasser Levante (0-1) met 3-1 juist goed gemaakt.

Trainer Frank Rijkaard moet op zijn tellen passen, een nieuwe afgang kan hij er niet bij hebben nu Barcelona een Spaanse middenmoter is.

In de wedstrijd van vanavond zorgden Andrés Iniesta, Javier Saviola en Ronaldinho, de laatste uit een penalty, voor de doelpunten. Vijf minuten voor tijd maakte Congo het nog even spannend door de 3-1 in te schieten. Barcelona bekert echter verder.

Carles Puyol hield aan het duel een gebroken jukbeen over, hij is voor vier weken uitgeschakeld. Luis Enrique overkwam vorige week hetzelfde. Ook Michael Reiziger moet rust houden. Overigens speelde deze wedstrijd Edgar Davids nog niet mee, de nieuwe aanwinst.

Overige uitslagen:
Real Madrid - Eibar 2-0 (1-1)
Celta de Vigo - Málaga 2-2 (1-0)
Betis - Real Zaragoza 1-1 (1-3)
Vallodolid - Alavés 1-1 (0-0)
Osasuna - Valencia 0-2 (2-2)

Morgen te spelen:
Sevilla - Villarreal (3-1)
Deportivo la Coruna - Atlético Madrid (0-0)

De eerste kwartfinalewedstrijden zullen worden gespeeld op 21 januari, de returns volgen een week later op 28 januari. De Spaanse bekerfinale is al op 17 maart.