Van der Werff niet onder de lat

Otto (okee6)
Keeper Johan van der Werff (29) staat voorlopig even niet meer onder de lat bij FC Zwolle. Hij heeft ruzie met trainer Hennie Spijkerman. Diederik Boer (23) zal hem vervangen.

Van der Werff kwam eind vorig jaar in het nieuws omdat hij niet meer bij wilde tekenen in Zwolle. De club wilde pas in maart praten met de keeper, die een aflopend contract heeft. Hij is bezig aan zijn vierde jaar voor FC Zwolle.

Trainer Spijkerman stoort zich aan het gedrag van de doelman: "Er is een aantal zaken voorgevallen, waardoor ik in mijn optiek geen andere keuze had. Nee, ik zeg niet wat er is gebeurd." De trainer laat verder weten dat als Van der Werff de komende weken vooruitgang laat zien er een kans is dat hij weer een basisplaats verdient.

Volgens zaakwaarnemer Hans Werdekker van de keeper gaat het allemaal om een incidentje na het competitieduel tegen NEC. Na de 1-0 nederlaag zou de keeper gescholden hebben en tegen een massagetafel hebben getrapt. Hij ontving daarvoor geen waarschuwing, maar lijkt nu alsnog te zijn gestraft. Werdekker zei nogmaals dat Van der Werff na dit seizoen vertrekt.

Van der Werff wordt genoemd als opvolger van Maikel Aerts bij RBC Roosendaal. Aerts zou naar NAC Breda verhuizen, waar Gabor Babos naar Feyenoord vertrekt.