Uitslag Feyenoord-Besiktas

Otto (okee6)
Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Besiktas met 2-1 gewonnen. De doelpunten voor Feyenoord kwamen van Thomas Buffel en Danko Lazovic.

De wedstrijd betekende een plezierig slot aan een ten dele verregend trainingskamp. Nadat eerder Club Brugge werd verslagen, onderging nu Besiktas dat lot.

In de wedstrijd van vandaag duurde het tot in de tweede helft alvorens er gescoord werd. Tien minuten in de tweede helft zette Robin van Persie voor, waarna Ebi Smolarek Thomas Buffel liet scoren. Het duurde twintig minuten voordat de Turken een passend antwoord hadden, topscorer Sergen van Besiktas profiteerde na balverlies van Van Persie. Danko Lazovic zorgde in de slotminuut alsnog voor de zege.

Trainer Bert van Marwijk: "We zijn als team op alle fronten iets beter geworden. Achterin is er veel meer rust dan voorheen. Dat heeft grotendeels te maken met de terugkerende vorm van Song. Maar ook met het feit dat Van Haaren een back is die altijd aanspeelbaar is en altijd een voetballende oplossing weet te vinden. Over het duo Van Wonderen/Paauwe hoef ik het niet eens te hebben. Dat staat inmiddels als een huis. Iedereen heeft kunnen constateren dat de ploeg in z'n geheel is gegroeid."

Opstelling Feyenoord: Zoetebier; Song (80/Swerts), Van Wonderen, Paauwe, Van Haaren; Ono, Pardo; Smolarek, Buffel (70/Lazovic), Kuyt, Van Persie (86/Dondé)