Presentatie nieuwe Sauber C23

Redactie FOK!frontpage
De nieuwe Sauber is vandaag gepresenteerd, maar helaas werd bekend dat deze niet door de crashtest heen is gekomen.

Vandaag presenteerde Sauber zijn nieuwe auto. De C23 lijkt erg veel op de Ferrari van vorig jaar. De neus is veel spitser geworden, de sidepods bollen aan de onderkant veel meer naar binnen, maar vooral de achterkant van de nieuwe Sauber heeft veel weg van de oude Ferrari.

Sauber wil een stap voorwaarts maken dit jaar, na het teleurstellende seizoen vorig jaar. "Ons doel voor 2004 is om onszelf duidelijk te verbeteren", aldus Peter Sauber. "Hoeveel we ons gaan verbeteren hangt af van hoe snel we onze meetresultaten uit de windtunnel kunnen omzetten naar bruikbare data. Het is duidelijk dat de aanwezigheid van zeven fabrikanten de competitie in de F1 groter dan ooit hebben gemaakt, maar wij zijn klaar voor het gevecht."

Sauber had vandaag nog meer goed nieuws te melden, maar ook slecht nieuws, het goede eerst.

Sauber rijdt met dezelfde versnellingsbak en motor als Ferrari. "Omdat we niet eerder in de windtunnel kunnen werken dan dat de C23 klaar is, is dit erg goed voor ons," aldus technisch directeur Willy Rampf. Verder heeft Sauber 2 nieuwe sponsors aangetrokken. Op de neus van C23 is Sokha Port te vinden, Tai Kang Life staat op de spiegels.

"Ik ben blij dat we in Sokha Port en Tai Kang Life twee nieuwe partners hebben gevonden," aldus Peter Sauber. "Alleen dankzij onze sterke en loyale sponsoren kunnen we voortleven als een privé-team."

Het slechte nieuws is dat de nieuwe Sauber niet door de crashtest heen is gekomen. Sauber hoopt niet dat het zo'n probleem geval zal worden als de McLaren MP4-18A. Ondanks dat de Sauber niet door de test is gekomen zijn ze bij Sauber ervan overtuigd dat de C23 een grote stap naar voren is.