'Derby van Barcelona 8-8'

Otto (okee6)
In Barcelona speelde vanavond Espanyol de thuiswedstrijd tegen rivaal FC Barcelona. Het werd uiteindelijk met nog 16 spelers op het veld 1-3.

Barcelona kon het zich na de nederlaag van vorige week tegen Real Madrid niet veroorloven om andermaal een grote rivaal het hoofd te bieden. De ploeg beet van zich af, ook letterlijk. Scheidsrechter Alfonso Pino Zamorano mocht uitdelen.

In de achtste minuut opende Jordi Cruijff de score voor Espanyol (1-0). Het sein voor Barcelona om aan te zetten, Moreno Torricelli (Esp) was een minuut later de eerste speler die een gele kaart zag. Er zouden er nog veertien volgen. In de tiende minuut scoorde Ronaldinho de gelijkmaker, de Braziliaan was weer hersteld van een blessure en keerde daarmee niet geruisloos terug.

Kluivert zette in de 21e minuut Barcelona zelfs op 1-2. Michael Reiziger kreeg een minuut later een gele kaart. Nadat Kluivert wederom had toegeslagen, tien minuten voor rust, ging het duel echt los. Iván de la Peña (Esp) kreeg vlak voor rust direct rood. De eerste helft leverde daarmee zes gele en een rode kaart op en een 1-3 tussenstand.

Al na twee minuten in de tweede helft kon Rafael Marquez (Bar) met zijn tweede geel vertrekken. Quaresma (Bar) overkwam vijf minuten later hetzelfde. Espanyol kende de luxe van een man meer echter niet al te lang. Antonio Soldevilla kon tien minuten later met tweemaal geel naar de kleedkamer. Daarop 'besloot' Phillip Cocu een duit in het zakje te doen, halverwege de tweede helft ontving hij direct rood. Met negen tegen acht leek de 'agressiviteit' bedwongen. Toch had Espanyol nog een slotakkoord, Lopo liep even voor tijd tegen zijn tweede geel aan.

Met vijftien gele kaarten en driemaal direct rood een harde derby dit jaar. De score bleef uiteindelijk bij slechts 1-3. Barca kon de zege goed gebruiken, het staat voor even weer zevende. Morgen komen er ook nog veel clubs in actie. Het verschil met koploper Real Madrid blijft 13 verliespunten.