Prima test Ho-Pin Tung

Redactie FOK!frontpage
Ondanks twee uitstapjes in het grind heeft Ho-Pin Tung een prima test gereden in de Williams FW24.

Tung reed in totaal 41 ronden en het Williams team was tevreden over de prestaties van de Chinees/Nederlander.

"Tung was heel competitief in de wagen. Hij heeft goed werk geleverd. Zeker wanneer je bedenkt dat hij nog nooit eerder op dit circuit had gereden en voor het eerst in een F1-wagen zat", vertelt Williams ingenieur Tim Preston.

Tung zelf was ook heel tevreden en zegt hierover:"Wat een fantastische ervaring. Het team was heel open en Gené en Montoya hebben me beiden veel geholpen en hebben me heel wat tips gegeven".

Tung had wel nog een krap moment waarbij Luca Badoer hem de weg afsneed en de auto's elkaar raakte. Na het incident ging Tung naar de Ferrari pitbox om het verhaal te horen van Luca Badoer.
"Badoer zat in mijn slipstream bij het naderen van de haarspeldbocht en toen dook hij naar de binnenkant om me in te halen. Ik vertraagde een beetje om hem wat ruimte te geven. Plotseling stuurde hij naar links voor de ideale rijlijn, maar hij gaf me niet genoeg ruimte en dus raakte ik zijn achterwiel. Gelukkig raakte niks beschadigd", zegt Tung.

"Ik ben wel naar zijn pitbox gegaan om hem een verklaring voor zijn gedrag te vragen. Hij zij dat hij sneller was en vond dat ik niet moest klagen omdat er geen schade was. Daarop ben ik weer vertrokken", vertelde Tung.