Kan Santos talenten behouden?

Redactie FOK!frontpage
Er wordt harder dan ooit getrokken aan de groeibriljanten van de Braziliaans kampioen Santos. De Brazilianen Robinho en Diego staan in de nadrukkelijke belangstelling van enkele Europese (top)ploegen.

Worden de namen van AC Milan en Real Madrid al tijden gelinkt aan aanvaller Robinho, nu is het (wederom) de beurt aan de kleine spelmaker Ribas da Cunha, kortweg Diego. Afgelopen zomer deed het Engelse Tottenham Hotspur al verwoede pogingen om het talent voor een slordige EUR. 7 miljoen van Santos los te weken, echter zonder resultaat.

Met de hijgende concurrentie van Inter Milan in de nek probeert de Londense club het echter opnieuw en heeft het eerder uitgebrachte bod verhoogd. "Diego is zeer serieus bezig met zijn toekomst en een carrièrevoortzetting bij een Europese (top)club is een logische stap" aldus Santos coach Emerson Leao. Diego's vader en tevens zaakwaarnemer heeft ondertussen meerdere malen in contact gestaan met "The Spurs".

Of het al jaren naar prijzen smachtende Tottenham wel de juiste plaats is voor een toptalent om zich verder te ontwikkeling blijft echter de vraag. Oekraïner Sergei Rebrov werd een aantal seizoenen geleden voor een slordige EUR. 17 miljoen overgenomen van Dinamo Kiev en zat al gauw meer naast de trouwe, maar bovenal kritische Londense supporters op de tribune, dan dat hij op het veld zijn kunsten vertoonde. Zal het 18-jarige supertalent Diego de immense druk wel aankunnen, het is afwachten...