Waarom Jacques niet mocht racen

Redactie FOK!frontpage
Craig Pollock, de manager van Jacques Villeneuve, heeft de echte redenen laten weten waarom Villeneuve niet aan de start verscheen van de GP van Japan.

Het BAR team had Craig Pollock en Villeneuve verboden om dit aan de pers door te spelen.

Craig Pollock legt uit:"Jacques kennende, en de manier waarop zijn vader stierf, was het niet verstandig hem te laten racen in Japan. Er gebeurden teveel dingen om hem heen op dat moment waardoor hij zich nooit 100% op de race had kunnen concentreren". Dit verklaarde Pollock aan het Britse blad Autosport. De vader van Jaques, Gilles Villeneuve, overleed na een crash op het circuit van Zolder in België. Dit zou mede komen doordat hij met zijn hoofd met teveel dingen tegelijk bezig was over de race.

"Jacques zou net als zijn vader destijds over het limiet kunnen gaan omdat hij niet het vertrouwen van het team meer had, en waarom zou je een risico lopen als het team toch al niet verder wil met hem?", verklaarde Pollock.

Dit bericht werd niet door BAR naar buiten gebracht en mocht ook niet verteld worden door Pollock en Jacques zelf. "We waren ons ervan bewust dat mochten we deze reden naar buiten hebben gebracht het negatief kon overkomen via de pers. Echter we konden überhaupt niet onszelf verdedigen omdat we volgens ons contract niet op het circuit aanwezig mochten zijn. We konden dus nimmer onze kant van het verhaal laten horen", vertelde Pollock verder.