KNVB kijkt rokersregel aan

Otto (okee6)
De KNVB wacht het eventueel aannemen van een regel betreffende een rookverbod op de trainersbank af. Mocht de UEFA er toe besluiten op 11 of 12 december dan gaat de KNVB verder kijken.

Een woordvoerder: "Mocht het voorstel er doorkomen, dan zal er ook intern bij de KNVB over gesproken worden. Bij een positief besluit van de UEFA zullen we moeten kijken of een dergelijke maatregel er ook in Nederland moet komen."

De directeur Coaches Betaald Voetbal (CBV) Jan Reker is positief over de voorgestelde maatregel. "Het is een goed initiatief, maar ik zou niet weten welke trainer momenteel in het betaald voetbal nog rokend op de bank zit." Reker rookte zelf nooit.

De UEFA wil het verbod instellen bij Europa-cupwedstrijden en interlands van vertegenwoordigende elftallen. Het neemt de maatregel omdat het voetbal en roken niet met elkaar in overeenstemming vindt. Trainers moeten daarbij het goede voorbeeld geven.

De KNVB heeft overigens al wel clubs gestimuleerd om niet-rokers vakken te creëren. De bond heeft aangeboden om onderzoek te verrichten naar het draagvlak onder de supporters.