FIFA loting op 5 december

Benjamin (Dagobert)
tolgashakur wist ons vandaag het volgende te melden:
De meeste mensen trekken lootjes voor vijf december, de FIFA doet het dit jaar echter op vijf december. Er wordt geloot voor de kwalificatiestrijd van het WK 2006.

Er zal worden geloot voor alle zones, behalve die van Zuid-Amerika. In Zuid-Amerika wordt reeds kwalificatievoetbal gespeeld, in een grote groep.

De loting voor de europese zone werd gister alvast toegelicht. De FIFA zal de landen in drie groepen van zeven en vijf groepen van zes landen onderverdelen. De winnaars van de groepen kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK 2006. De twee beste nummers twee dwingen eveneens kwalificatie af. De overige nummers twee spelen een play-off ronde voor kwalificatie.

De 51 landen zijn vooraf in zeven potten (A t/m G, 6x8, 1x3) ingedeeld naar hun prestaties in de kwalificatiestrijd voor WK 2002 en Euro 2004. Nederland zit in pot B. Engeland, Italië, Frankrijk en Spanje zullen in een groep van zes landen worden geloot in verband met de grote hoeveelheid wedstrijden die hun clubs in internationaal verband spelen. Duitsland is als thuisland al zeker van deelname en zal derhalve bij de loting ontbreken.

Pierluigi Colina zal vrijdag in Frankfurt vanaf 17:00 uur (tot 18:45) de loting verrichten. Meer informatie is te vinden op www.fifaworldcup.com.