[Update] Olav Mol naar SBS

Redactie FOK!frontpage
Mark Bakker wist ons vandaag het volgende te melden:

SBS heeft maandag avond bekendgemaakt dat Olav Mol de komende 3 jaar de wedstrijden van commentaar zal voorzien


Sinds de Grand Prix van Zuid-Afrika 1992 heeft Mol iedere Grand Prix voorzien van zijn spectuculere commentaar.
RTL5 zal binnekort een interview met olav uitzenden als dank voor zijn jaren van harde inzet.

Van maart tot en met oktober 2004 zullen in totaal zeventien Grands Prix bij SBS 6 te zien zijn. Ook zijn op de zaterdag van elk race-weekend de spectaculaire kwalificaties rechtstreeks en zonder onderbreking te volgen. Daarnaast zal SBS 6 in de voor,- en nabeschouwingen met eigen reportages vanaf de circuits komen. Verder wordt, elke vrijdagavond, in het programma 'Formule 1 Magazine' bij Veronica, uitgebreid ingegaan op de trainingen, achtergronden, de nieuwtjes uit de pitstraat, het circuit van dat weekend en veel informatie over de Nederlandse inbreng in 's werelds snelste race-klasse.

[Update] Reactie Olav Mol [Update]
Twee maanden geleden werd duidelijk dat de F1-beelden verhuizen van RTL naar SBS. Olav Mol, de stem van de Formule 1 in Nederland, zal ook de komende drie jaar de Formule 1-races van commentaar blijven voorzien.

Dat wil hij ook het liefste. "Daar was ik nadat de eerste schok was verwerkt al vrij snel achter," zegt hij in een eerste reactie. En omdat ook SBS een voorkeur voor Mol had zoals hoofd Sport bij SBS, Lex Muller, het verwoordde, kwamen beide partijen snel met elkaar in gesprek.

"Ook SBS doet de kwalificatie en de race rechtstreeks plus een magazine op de vrijdag. Daarmee is gegarandeerd dat de Formule 1- liefhebber een kwalitatief sterk programma krijgt te zien. Dat was voor mij de belangrijkste voorwaarde." Hoe dat programma eruit zal komen te zien? "Natuurlijk zullen er dingen veranderen, omdat het programma voor een nieuwe zender wordt geproduceerd. Maar over de inhoud kan ik nog niks zeggen. Daar hebben we het nog niet over gehad."

De programma's worden net als voorheen bij RTL5 door Holland Media House gemaakt. Het enige verschil is dat er bij SBS6 geen reclameonderbrekingen zullen zijn. Dat maakte SBS dinsdag bekend. "Waarom opnieuw het wiel uitvinden als het al een goed programma is en Olav Mol alle expertise in huis heeft'', aldus een woordvoerder van SBS6. Het enige verschil met RTL5 is dat er bij SBS6 geen reclamespots tijdens de race worden uitgezonden. ,,De Mediawet verbiedt ons dat omdat wij een Nederlandse zender zijn. De HMG kon dat wel omdat het een Luxemburgse zender is. De kijkers zullen er weinig problemen mee hebben.''