Klien naast Webber in 2004

Benjamin (Dagobert)
Christian Klien zal volgend jaar de teamgenoot van Mark Webber zijn.

Beertje27 wist ons vandaag het volgende te melden:

Klien wist het team afgelopen week te overtuigen toen hij testte op het circuit van Valencia. "Christian had zichzelf net zo onder controle als de auto," zei David Pitchforth, "Hij was extreem kalm, beheerst en liet zich helemaal niet gek maken door zijn eerste ervaring in een Formule 1 auto. Zijn reactie op technisch gebied was uitstekend en er is geen twijfel bij ons over de potentie van de nieuwe jonge rijder. Hij werkte goed samen met de race engineers en liet snellere tijden zien toen hij aan de auto begon te wennen."

De managing director van Jaguar is verder erg te spreken over de professionaliteit en het denkvermogen van Klien . "Onze beslissing om hem aan te nemen als coureurs was gebaseerd op waarde, potentie en snelheid," aldus Pitchforth.

Klien voelde zich de 'gelukkigste man op aarde' toen hij het nieuws hoorde. "Ik ben Jaguar wat verschuldigd omdat ze me de kans geven om mijn waarde te bewijzen en ik heb de intentie om ze terug te betalen door hard werken, betrokkenheid en uiteindelijk resultaten op het circuit."

"Voor die tijd heb ik echter de verantwoordelijkheid om samen met Mark Webber de ontwikkeling van de 2004 bolide te helpen en dat betekend ontelbaar veel testen de winter. Dit zal een erg waardevolle kennismaking zijn want ik zal zowel de auto als het team en haar partners leren kennen."

Tijdens de persconferentie werd Justin Wilson bedankt voor zijn inzet voor het team.