"Montoya geen spion"

Redactie FOK!frontpage
Nu het officieel is dat Juan Pablo Montoya in 2005 voor McLaren rijdt, komen ook de berichten over complotten naar boven, maar volgens Mario Thiessen is Juan Pablo geen spion.

Juan Pablo Montoya en McLaren zouden druk uit hebben willen oefenen op Williams om de coureur al in 2004 voor het McLaren te laten rijden. Mario Theissen heeft echter laten weten niet te geloven in die theorie.

"Deze theorie kan worden afgedaan als niet reeel. Typische speculaties die uit de lucht worden gegrepen," aldus BMW Motorsport-directeur Mario Theissen.

Het leek erop dat Williams zich bereid de Colombiaan vroegtijdig te laten vertrekken richting het team van McLaren. In ruil daarvoor wilde het team echter 25 miljoen Euro, wat voor McLaren aanleiding vormde nog even te wachten.

"Juan Pablo Montoya is op de hoogte van zijn rechten en plichten ten aanzien van ons team. Iedere rijder krijgt van ons exact te weten waarvan wij denken dat het nodig is, gedetailleerde technische informatie behoort daar niet bij. maar laten we niet te ver op de zaken vooruitlopen. We hebben 2004 nog, en ik verwacht dat Montoya het aankomende seizoen vol gemotiveerd zal proberen het kampioenschap naar zich toe te trekken. Hij wil meestrijden om de titel, en zo doen wij."