Eriksson maant FA tot orde

Otto (okee6)
De Engelse bondscoach Sven-Goran Eriksson heeft de Engelse voetbalbond (FA) tot de orde opgeroepen. De coach moest afgelopen week Alan Smith om disciplinaire reden uit de selectie zetten. Hij vond dat echter onnodig.

De FA stond er op dat Smith niet deelnam aan de interland Engeland-Denemarken van vandaag. Smith werd afgelopen week door de politie gearresteerd vanwege een incident waarbij hij een fles van het veld terug de tribune in smeet. Smith werd nog niet in staat van beschuldiging gesteld, maar de arrestatie vormde voor de bond voldoende reden tot het uitvaardigen van de disciplinaire maatregel.

Eriksson: "We worden steeds beroemder buiten Engeland, maar om verkeerde redenen. Ik ben het niet eens met dit systeem. Ik snap niet waarom een niet beschuldigde voetballer niet kan spelen. De bond weet dat ik uitga van dat iemand onschuldig is tot zijn schuld bewezen is. Hier zouden heldere regels voor moeten zijn."

Het was de tweede maal dat de bond een dergelijke beslissing nam, eerder werd Rio Ferdinand vlak voor het cruciale EK kwalificatieduel met Turkije verwijderd nadat hij een dopingtest niet tijdig had ondergaan.

Aanvoerder David Beckham gaf een reactie namens de selectie: "We vinden dat niemand bij voorbaat veroordeeld moet worden". Hij verwees nogmaals naar de eerder gedreigde spelersboycot van het cruciale duel met Turkije. De selectie denkt er nog steeds hetzelfde over.