Uitslag Ajax - AZ

Otto (okee6)
Ajax boekte vanavond in de eigen ArenA een knappe zege op AZ. Anders dan de wedstrijd die AZ in Eindhoven won, stonden de Alkmaarders nu lange tijd voor. Ajax toonde echter veerkracht en kon vlak voor tijd de koppositie veilig stellen (3-2).

Ondanks dat de Amsterdammers de afgelopen weken gewaarschuwd waren voor een voortvarend AZ, kwam Ajax toch al snel op achterstand. Ali Elkhattabi gaf de bal fraai voor op Kenneth Perez, die Lobont in de lange hoek verraste (0-1).

Ajax herpakte zich en wist een kwartier later middels Ibrahimovic gelijk te maken. Perez liet die gelijke stand echter niet lang in tact. Enkele minuten later was het al weer 1-2. Een aanvallend Ajax moest vervolgens oppassen met het fraai combinerend AZ. Vlak voor rust zou Ibrahimovic de 2-2 hebben gescoord, maar zijn treffer werd afgekeurd.

Na rust bleef Ajax aanvallen zodat de gelijkmaker niet kon uitblijven. Pas een kwartier voor tijd kopte Nigel de Jong Ajax naar 2-2. De vraag was toen of AZ overeind zou blijven. In blessuretijd bezweek het alsnog. Een onhandige wegschietactie van Jan Kromkamp deed Wesley Sonck ter aarde storten. Tomás Galásek wist de penalty te verzilveren (3-2).

Ajax is nu ongedeeld koploper en heeft nu twee punten voorsprong op PSV en drie punten op AZ. Het was voor AZ de tweede nederlaag van dit seizoen, de club kreeg ook pas acht treffers tegen.


Ajax - AZ (3-2)
5' Perez 0-1
21' Ibrahimovic 1-1
23' Perez 1-2
77' De Jong 2-2
90' Galásek 3-2 (pen)

Geel: Fortes Rodriguez (AZ), Opdam (AZ)
Rood: De Cler (AZ, 90' 2x geel)