[UPD]Lotina beticht Merk van omkoping

Otto (okee6)
Trainer Miguel Angel Lotina heeft op de persconferentie na het Champions League duel Ajax-Celta de Vigo voor ophef gezorgd. Volgens hem was scheidsrechter Markus Merk partijdig en zou die zich hebben laten omkopen.

Lotina: "De scheidrechter heeft de thuisclub bevoordeeld. Celta de Vigo zijn twee strafschoppen onthouden". Voorts: "Wij hebben hier gedomineerd, maar we zijn het slachtoffer geworden van de scheidsrechter. Ik wil dat de UEFA deze wedstrijd aan de hand van de televisiebeelden beoordeeld."

De UEFA houdt niet van dergelijke uitspraken, een strafmaatregel ligt dan ook in de lijn van de verwachting.

Trainer Ronald Koeman van Ajax beaamde dat Celta pech had gehad in de wedstrijd, maar verwees de opmerkingen van Lotina naar het rijk der fabelen. Ook Jelle van Damme, betrokken bij een 'strafschop-situatie', sprak de beschuldigingen tegen: "Het waren geen penalty's. Ze waren gewoon op zoek naar een strafschop."

24/10/2003 11:26

Celta laat weten een officieel protest in te dienen over het fluiten van scheidsrechter Merk. Trainer Lotina brengt de vijf gele kaarten die zijn ploeg kreeg in herinnering, terwijl Ajax zonder kaarten bleef.

'We stellen nu een dossier samen en vragen advies of we dat ook moeten sturen aan de UEFA. Maar we gaan er zeker iets mee doen', zegt manager Sabino López. 'Een scheidsrechter mag niet twee van zulke verschrikkelijke fouten maken zonder dat dat consequenties heeft. We willen eerlijk spel, voor iedereen.'

De Duitser Merk kreeg voorafgaand aan het duel tussen Celta de Vigo en Ajax juist de UEFA Fair Play-prijs uitgereikt.