F3 test voor Paul Meijer

Gerbert (Tackleberry)
Paul Meijer, de huidge kampioen van de Formule Renault, heeft op het circuit van Silverstone een test uitgevoerd met een Dallara-Renault van het High Tech team. Dit team herbergt de jonge honden van het Renault Driver Development Program. De meest vooraanstaande coureur die uit het RDD programma komt is Franck Montagny, de derde coureur van Renault in 2004.

Meijer legde 121 rondes af op het Britse circuit die samen goed waren voor meer dan 320 kilometer aan testervaring. Hij begon rustig en beheerst en toonde gedurende de gehele dag een gestage vooruitgang.

Teammanager David Hayle was zeer tevreden over de prestatie van Paul Meijer: "Hij heeft het goed opgebouwd en demonstreerde vooral vanmiddag heel veel zelfvertrouwen en durf. Bij sommige coureurs zie je dat ze al na een paar rondjes snel zijn maar dat er dan verder de hele dag geen verbetering meer in zit. Paul bleef gedurende de 121 ronden wel progressie maken. Als hij nog een dag zou testen zouden de tijden nog weer een heel stuk beter zijn."

Natuurlijk was Meijer zelf ook uitermate tevreden over zijn testdag: "Een Formule 3-rijstijl is heel anders dan die van de Formule Renault. Als je iets te wild bent of remmend een bocht ingaat creëer je mega onderstuur. Dat was dus wel even wennen maar als je dat eenmaal onder de knie hebt kun je veel vroeger op het gas. En wat afstellen betreft heb ik ook een heleboel geleerd. Maar veel hangt natuurlijk af van welke beslissingen de selectiecommissie van het Renault Driver Development Program neemt. Nu maar hopen dat ik voldoende indruk heb gemaakt."

De Nederlander heeft voor 2004 een aantal opties: Brits Formule 3, Formule Renault V6 of Formule Nissan Lights.