Babos in ziekenhuis

Wouter Kursten (Magneet)
NAC Breda keeper is donderdag opgenomen in het ziekenhuis.

Hij is opgenomen door de gebroken ellepijp in zijn rechterarm, dit liep hij op in de wedstrijd tegen Newcastle United voor de Uefa-cup. Komende vrijdag zal er in die arm een ijzeren plaatje geplaatst worden.

Naast de waarschijnlijk zes weken uitgeschakelde Babos heeft NAC nog een flink aantal andere blessures. Ook Fehèr, Petö en Diba zullen de komende tijd niet in het MyCom-stadion te zien zijn. Schenning trainde donderdag weer met de selectie mee en de inzet van Koning, die ook in de wedstrijd tegen Newcastle uitviel, is ook twijfelachtig. Hij heeft last van zijn achillespees, knie en zijn liezen.

Verdediger Penders is ook niet helemaal fit en heeft donderdag een scan laten maken van zijn scheenbeen. Spelen kan hij wel maar hij zal last ondervinden van het bot volgens trainer Ton Lokhoff. "Het zit momenteel even tegen, het lijkt wel of iedereen geblesseerd raakt. Ik heb mijn trainingsmethode eens onder de loep genomen, maar daar ligt het niet aan. De meeste blessuregevallen zijn gewoon aan pech te wijten," aldus Lokhoff.