Scheidsrechters UEFA Cup

Otto (okee6)
De UEFA heeft vandaag de scheidsrechters voor de eerste ronde returns in de UEFA Cup bekend gemaakt.

Feyenoord maakt in Oostenrijk wederom kennis met Loizos Loizou. De Cyprioot floot in 1992 FC Luzern-Feyenoord (1-0) in de tweede ronde van de EC II. Niemand van de huidige selectie was daarbij. Vorig seizoen floot Loizou nog FC National Boekarest-SC Heerenveen (3-0). Hij gaf daarbij geel aan Denneboom en Hansma. Nog geen enkele Nederlandse club heeft onder zijn leiding weten te winnen.

FC Utrecht krijgt weer met Edo Trivkovic te maken. De Kroaat staakte vorig seizoen nog de thuiswedstrijd tegen Legia Warschau (1-3) wegens supportersrellen, waardoor Utrecht de straf van een leeg stadion kreeg opgelegd. Verder floot hij in 2001 de wedstrijd Andorra-Nederland (0-5) in Barcelona. Nederland kwalificeerde zich daarna echter niet voor Japan en Korea.

De Noor Espen Berntsen fluit NAC Breda tegen Newcastle. Hij staat overwegend als thuisfluiter bekend, dat kan de Bredanaars in de kaart spelen om nog voor een stunt te zorgen. Nederlandse clubs floot hij nooit eerder.

NEC krijgt tenslotte met Zsolt Szabo te maken. De Hongaar is een grote onbekende met Nederlandse clubs. Afgelopen zaterdag bracht hij de interland Noorwegen-Luxemburg (1-0) tot een goed einde. Noorwegen kwalificeerde zich daarmee voor de play-offs van EK 2004.