Van Gaal naar Ajax

Redactie FOK!frontpage
Louis van Gaal wordt technisch directeur van Ajax.

Oud-bondscoach Louis van Gaal wordt de nieuwe technisch directeur van Ajax. De voormalig trainer volgt per 1 november de naar Mexico vertrokken Leo Beenhakker in de ArenA op voor onbepaalde tijd.

De benoeming van Van Gaal is niet zonder kritiek. De afgelopen weken maakte Johan Cruijff duidelijk niets te zien in de komst van Van Gaal.

Voorzitter John Jaakke, algemeen directeur Arie van Eijden en coach Ronald Koeman laten op de Ajax-site weten verheugd te zijn met de terugkeer van de Amsterdammer. Samen met Danny Blind zal Van Gaal zich onder andere bezig gaan houden met de jeugdopleiding en de doorstroom van jeugdspelers naar de selectie.

Voor de 52-jarige Louis van Gaal betekent de nieuwe functie tevens het einde van zijn loopbaan als trainer: "Lees mijn interviews er maar op na. Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn 55ste wilde stoppen als trainer. Het is iets eerder geworden."

Aardig om te vermelden is dat Van Gaal nu voor de tweede maal het werk van Leo Beenhakker overneemt. Eerder volgde hij begin jaren '90 Beenhakker op als trainer van club uit Amsterdam.