Ecclestone: "Jacques ongewild"

Redactie FOK!frontpage
Bernie Ecclestone is een zeer belangrijk figuur in de wereld van de Formule 1, maar hij kan niet alles voor elkaar krijgen. De Brit geeft nu toe dat hij geprobeerd heeft om Jacques Villeneuve ergens onder te brengen voor volgend jaar. Het is Ecclestone echter niet gelukt, want... er is niemand die Jacques wil hebben...

Afgelopen weekend kreeg Villeneuve te horen dat BAR volgend jaar geen gebruik van zijn rijderskunsten wil maken. Vanochtend werd, vrijwel zonder enige verrassing, bekend gemaakt dat Takuma Sato het tweede stoeltje bij BAR zal innemen naast Jenson Button. Dat alles betekent dat Villeneuve momenteel zonder team zit, zelfs nadat Bernie Ecclestone geprobeerd heeft hem ergens onder te brengen.

"Ik heb m'n best gedaan om teams te overtuigen om Jacques een contract voor volgend jaar aan te bieden, maar de waarheid is dat niemand hem wil hebben", aldus Ecclestone in de Engelse krant The Sun. "Ik vind hem nog steeds een geweldige racer, maar hij heeft een team nodig dat hem extra motiveert. Ik had zelfs voorgesteld dat hij bij Ferrari aan de deur zou moeten kloppen om geheel gratis teamgenoot van Michael Schumacher te worden. Het is allemaal echter niet gelukt, omdat Michael perse zijn nummer één status niet wil opgeven. Dat laat toch wel zien dat hij Jacques nog steeds als een bedreiging ziet".

Toen een journalist toentertijd aan Schumacher vroeg wat hij van de geruchten vond dat Jacques wellicht bij Ferrari zou gaan rijden, antwoordde hij met een sarcastische glimlach: "We willen ons team juist verbeteren!"