Shearer scoort 250ste goal

Wouter Kursten (Magneet)
Alan Shearer heeft zijn 250ste doelpunt in de Premier League gemaakt.

Juist tegen zijn oude club Southampton heeft Alan Shearer zijn 250ste goal op het hoogste niveau in Engeland gescoord, hiermee heeft hij een plaats in de Engelse voetbalhistorie voor zich opgeëist.

Hiermee is hij pas de zesde speler die dit voor elkaar heeft gekregen op het hoogste niveau, zijn goal was ook nog belangrijk omdat het de eerste overwinning voor Newcastle dit seizoen opleverde.

Gary Speed, teamgenoot van Shearer, zegt dat hiermee bewezen word hoe scherp Shearer nog is. De speler is afgelopen jaren al meerdere keren afgeschreven maar hij blijft maar scoren en is nog steeds zeer belangrijk voor zijn club.

Behalve voor Southampton en Newcastle kwam Shearer ook uit voor de Blackburn Rovers. Over de 152 goals voor Newcastle deed hij 281 wedstrijden, hiermee benadert hij legende Len White die tussen 1953 en 1962 153 keer scoorde in 269 wedstrijden.

Als hij White voorbij is heeft hij bij Newcastle alleen nog Jackie Milburn voor zich die in 397 wedstrijden 200 keer scoorde voor de club. Milburn word in Engeland vergeleken met Sir Stanley Matthews en Sir Tom Finney.