Collina fluit Turkije-Engeland

Otto (okee6)
De Italiaan Pierluigi Collina zal aanstaande zaterdag Turkije-Engeland in goede banen leiden. Hij neemt de wedstrijd over van de Deen Kim Milton Nielsen die last van een voetblessure heeft.

Het is de UEFA er alles aan gelegen dat de wedstrijd rustig verloopt. Het beladen duel beslist wie er zich kwalificeert voor het EK in Portugal en wie er veroordeeld wordt tot het spelen van een dubbele play-off wedstrijd.

Uitgangspunt vooraf is dat het niet tot rellen mag komen. Tijdens de eerste wedstrijd tussen de twee landen, in april, ontstonden in Sunderland ernstige rellen. Beide landen hangt bij hernieuwd supportersgeweld een schorsing boven het hoofd en wellicht zelfs uitsluiting van het EK. De wedstrijd dient geen aanleiding te geven. Met Collina aan het roer, die beschouwd wordt als de beste scheids ter wereld, moet dat kunnen lukken.

David Beckham zal niet rouwig zijn om de wissel. Nielsen zond hem tijdens de WK'98 in de wedstrijd tegen Argentinië van het veld. Het duurde lang voordat de Engelsen hem die kaart vergaven.