Albers tweede overall in DTM

Arjan (Light)
Vandaag was de laatste race in het DTM kampioenschap. Christijan Albers begon de race als tweede in het kampioenschap, met slechts één punt achterstand op zijn teamgenoot Bernd Schneider. Albers vertrok van plaats negen, Schneider stond twee rijen voor hem op plaats vijf.

De race werd gewonnen door ex Formule 1 coureur Jean Alesi. Hij had een kleine voorsprong op Mattias Ekström. Schneider kwam als zesde over de finish en wist daarmee zijn vierde titel te pakken. Zijn Nederlandse teamgenoot kwam door een lekke band 10 ronden voor het eind niet verder dan plaats twaalf.

Enkele ronden daarvoor was Albers tot vlak achter Schneider opgeklommen. Nadat hij zich verremde liep Albers een lekke band op. Hij bereikte hiermee de pitstraat maar moest daarvoor wel ongeveer een halve ronde met maar 3 goede banden rijden. Schneider had al eerder een lekke band gehad, maar had het geluk dat dit vlak voor de ingang van de pitstraat gebeurde. Daardoor verloor hij weinig tijd.

Schneider beseft zich dat hij geluk heeft gehad met de lekke band van Albers. "Het was erg lastig geworden. Maar ik kan er goed mee lever dat het zo afgelopen is." Albers vindt dat hij gewoon pech gehad heeft. "Een beetje geluk hoort er gewoon bij, en dat had ik vandaag niet." Toch is hij niet ontevreden. "Ik ben nog jong, en ik heb een superseizoen achter de rug."