Räikkönen zonder hulp Williams

Redactie FOK!frontpage
Patrick Head, de technisch directeur van Williams, ontkent dat zijn team Michael Schumacher zal proberen af te houden van een zesde wereldtitel, door McLarens Kimi Räikkönen te helpen.

Behalve Schumacher, is Räikkönen de enige coureur die theoretisch gezien nog een kans heeft op de wereldtitel. De Fin heeft een achterstand van negen punten, en kan alleen maar kampioen worden als hij wint en Schumacher buiten de punten eindigt.

"Teamorders zijn sinds dit jaar verboden", vertelt Head. "Daarom kunnen we Räikkönen nooit op zo'n manier helpen."

Williams heeft nog wel hoop op de constructeurstitel van dit jaar. Om die te bemachtigen, moet het team de komende race vier punten meer scoren dan Ferrari.

"Er liggen nog achttien punten voor het oprapen, dus zo groot is dat gat nou ook weer niet", vervolgt Head. "Ik denk dat we een goede uitgangspositie hebben. Er komen nog wat vernieuwingen aan de auto, maar die zal Ferrari ook wel hebben".

"De Ferrari is normaal gesproken zeer betrouwbaar, of nou ja, in ieder geval die van Michael. Aan de andere kant zijn we de laatste tijd ongeveer net zo betrouwbaar geweest, dus ik denk dat het constructeurskampioenschap nog helemaal open ligt".