Excuses voor Feyenoord supporters

Benjamin (Dagobert)
De supporters vereniging van Feyenoord diende vorig jaar een aanklacht in tegen de politie van Amsterdam nadat er bij ongeregeldheden tientallen Feyenoord-supporters gewond raakten.

De Commissie voor de Politieklachten Amsterdam-Amstelland heeft nu haar excuses aangeboden voor het hardhandige ingrijpen na de de wedstrijd Ajax-Feyenoord vorig jaar maart. Ook gaf zij toe onnodig geweld gebruikt te hebben. Voorzitter Willem Veenman van de supportersvereniging Feyenoord spreekt van een 'unieke' uitspraak. "Het is volgens mij nog nooit voorgekomen dat supporters gelijk hebben gekregen nadat zij een klacht hadden ingediend over het optreden van de politie. Eindelijk worden ook wij als normale mensen behandeld."

Uit voorzorg roept de voorzitter wel alle Feyenoord-supporters op om zich op 30 november, wanneer Feyenoord weer uit tegen Ajax speelt, wel te gedragen. "Het is misschien verleidelijk dan agentje te pesten om te zien of de politie is geschrokken van de uitspraak en de grenzen verlegt, maar het lijkt me veel verstandiger om ons menselijk te gedragen nu we zelf ook als normale burgers worden beschouwd."

De Commissie voor de Politieklachten Amsterdam-Amstelland raadt aan dat de politiecommandant berispt wordt en dat burgervader Cohen zijn excuses aanbiedt aan de supporters.