Uitslag GP Indianapolis

Benjamin (Dagobert)
Michael Schumacher is tijdens de GP van Indianapolis een stap dichterbij zijn zesde wereldtitel gekomen.

De Duitser wist, vanaf de 7e startplek, zijn Ferrari als eerste over de finish te krijgen. De nummer twee uit het wereldkampioenschap, Juan Pablo Montoya, wist niet verder te komen dan de zesde plaats. Hij verliest hierdoor een kans op het WK. Nummer drie, Kimi Räikkönen, eindigde als tweede en zou theoretisch nog het wereldkampioenschap kunnen pakken tijdens de GP van Suzuka.

Het was in de VS een grote strijd tussen de verschillende banden. De Michelins deden het goed toen de race begon en de baan nog droog was, maar Bridgestone kwam beter uit de bus toen het begon te regenen. Door deze regen ontstond er lichtelijk chaos bij de verschillende teams omtrent de banden keuze. Ralf Schumacher, Olivier Panis en Mark Webber spinden mede door hun droogweerbanden van de baan.

Ook Juan Pablo Montoya had te leiden onder de regen. De Colombiaan raakte al achterop raakte door een Drive-Through die hij kreeg nadat hij in aanraking kwam met Rubens Barrichello die daardoor al snel uit de race lag. Montoya moest vervolgens een extra ronde op droogweerbanden rijden waardoor hij in het gras belandde, maar de race wel kon voortzetten. Uiteindelijk werd Montoya zesde, waardoor hij net één punt te weinig gehaald heeft om nog enige kans te maken op het wereldkampioenschap.

Jos Verstappen wist als tiende te eindigen. De Nederlander moest in de eerste ronde al wel een pitstop maakte omdat Ralph Firman van achter tegen hem aanreed, maar daarna kon hij probleemloos de race uitrijden. Ook zijn teamgenoot Nicolas Kiesa haalde de finish.

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
1Michael SchumacherScuderia Ferrari1h33:35.997
2Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes+18.200
3Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas+37.900
4Jarno TrulliRenault F1+48.300
5Nick HeidfeldSauber Petronas+56.400
6Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1+1 ronde
7Giancarlo FisichellaJordan Ford+1 ronde
8Justin WilsonJaguar Racing+2 rondes
9Cristiano da MattaToyota Racing+2 rondes
10Jos VerstappenMinardi F1+3 rondes
11Nicolas KiesaMinardi F1+4 rondes
-Jacques VilleneuveBAR HondaMotorpech
-Ralph FirmanJordan FordSpin
-David CoulthardMcLaren MercedesVersnellingsbak
-Fernando AlonsoRenault F1Motorpech
-Jenson ButtonBAR HondaMotorpech
-Olivier PanisToyota RacingSpin
-Mark WebberJaguar RacingSpin
-Ralf SchumacherBMW Williams F1Spin
-Rubens BarrichelloScuderia FerrariOngeluk