Montagny vervangt McNish

Gerbert (Tackleberry)
Ondanks de vele duizenden testkilometers die Alan McNish dit seizoen voor Renault heeft gereden, wordt hij in 2004 vervangen door Franck Montagny. De Fransman komt dit seizoen uit in de Nissan World Series.

Flavio Briatore, teambaas van Renault, was uitermate tevreden over de testcoureurwissel voor seizoen 2004 "Ik ben blij Franck aan te mogen kondigen als onze nieuwe derde coureur. In de laatste jaren is de rol van de derde coureur erg belangrijk geworden voor het succes van het team. Onze keuze om deze rol aan Franck te geven komt voort uit zijn uitstekende prestaties van dit jaar. Achter de schermen heeft hij hard gewerkt voor het Formule 1-team en ook in de Nissan World Series presteert hij erg goed."

Over de huidige testcoureur, Alan McNish, had de Italiaan niets dan lof: "We willen ook Allan McNish bedanken voor zijn geweldige prestaties van dit seizoen en hij is een belangrijke factor geweest in ons succes van dit seizoen. Zijn werk tijdens het testen op vrijdag is erg belangrijk geweest en we hopen dat zijn prestaties van dit jaar ervoor zullen zorgen dat hij volgend jaar goed terecht komt."

De Schot loopt zelf natuurlijk niet over van vreugde: "Ik heb met Renault een fantastisch jaar beleeft en ik wil het hele team bedanken voor alle kilometers die ik in de bolide heb gereden. Het lijkt me logisch dat ik een beetje teleurgesteld ben omdat ik volgend seizoen niet meer bij het team rijdt. Toch wens ik Alonso, Jarno, Franck, Flavio en de rest van het team veel succes in de toekomst."

Over volgend seizoen kon McNish nog niet veel zeggen. "Gelukkig heb ik een aantal opties open en mijn management zullen kijken wat momenteel het beste is. Ik wil niets gaan overhaasten, maar het gevoel van succes heb ik momenteel meer dan ooit, dus ik wil uiteindelijk wel de knoop doorhakken en kiezen voor de beste optie."