Arbiter Luijten beschuldigd

Otto (okee6)
Opmerkelijk nieuws uit de Gouden Gids divisie, spelers van FC Eindhoven beschuldigen scheidsrechter Hugo Luijten van het opzettelijk uitdelen van een elleboogstoot in de wedstrijd tegen Heracles Almelo van afgelopen vrijdag.

Luijten raakte bij het trekken van een gele kaart voor Frank van Kouwen de Eindhovense middenvelder Sander van Huijksloot vol met de elleboog.

"De kaarten zitten in het borstzakje van onze shirts en daar zit een rits in. Ik was bezig de kaart te pakken toen een speler van Eindhoven tegen mijn elleboog aanliep", aldus een geschrokken Luijten. Hij probeerde na afloop excuses aan te bieden, maar de speler was te geëmotioneerd.

Trainer Leon Vlemmings van Eindhoven vond het niet gek dat Van Huijksloot Luijten niet meer wilde zien. "De spelers denken echt dat Luijten het bewust heeft gedaan. Ik heb de beelden nog niet gezien, dus ik kan er zelf nog niet over oordelen. Maar Luijten had ons natuurlijk al twee keer zitten sarren. Eerst doordat hij wilde dat we andere shirts zouden aantrekken, terwijl ons tenue gewoon door de KNVB is goedgekeurd, en daarna met die snelle rode kaart voor Temrukov."

De coach zal de beelden nog eens goed bekijken en dan besluiten tot eventuele actie.