Arnhem en Gelredome akkoord

Otto (okee6)
De gemeente Arnhem heeft overeenstemming bereikt met Vitesse en Gelredome over de uitvoering van het reddingsplan. De eredivisieclub en de stadiondirectie hebben al getekend, de stad zal het contract tekenen na instemming van de gemeenteraad.

De overeenstemming was voorwaarde voor de voltooiing van het reddingsplan. Het nu gesloten akkoord wijkt op één punt af van de oude plannen: de voorgestelde vorming van een holding gaat niet door.

De door de provincie Gelderland verstrekte achtergestelde lening en de rente blijven achtergesteld. De provincie ontvangt pas aflossing als er een exploitatieoverschot ontstaat van de gronden om het stadion.

Het bestuur van de Stichting Gelredome zal bestaan uit twee bestuursleden van de gemeente Arnhem en twee van de provincie Gelderland. Die levert ook de voorzitter om erop toe te zien dat de naam Gelredome zekergesteld blijft.

Met het akkoord is voorkomen dat Gelredome met een projectontwikkelaar in zee ging. Vitesse is hiermee wederom dichter bij oplossing van de financiële problemen gekomen.