FA onderzoekt agressie Man. Utd. - Arsenal

Wouter Kursten (Magneet)
De FA gaat een onderzoek instellen naar de gang van zaken rond de wedstrijd Manchester United - Arsenal.

De mensen die betrokken waren bij incidenten tijdens deze wedstrijd kunnen zich alsnog gaan voorbereiden op maatregelen. De FA, de Engelse voetbalbond, heeft na het rapport van de scheidsrechter besloten een onderzoek in te stellen.

De zaak die met hoge prioriteit behandeld zal worden zal met behulp van videobeelden uit diverse hoeken bestudeerd worden dit geld voor tijdstippen voor, tijdens en na de wedstrijd. Als het onderzoek klaar is zal de FA met een nadere verklaring komen.

De wedstrijd eindigde zondag in een 0-0 gelijkspel mede door een gemiste strafschop van Van Nistelrooij. De hele wedstrijd hing er een gespannen sfeer en was er sprake van irritatie. Arsenal voelt zich het grootste slachtoffer van de arbritale dwalingen, ze zijn woest op Van Nistelrooij die Vieira een rode kaart aangesmeerd zou hebben.

Eigenlijk mag Arsenal daar niet over klagen want Vieira besprong de nederlander redelijk lomp, maar het was de poging to natrappen van de Fransman die hem de tweede gele kaart bezorgde. Vieira's eerste gele kaart was wel dubieus maar daar was Van Nistelrooij niet bij betrokken.

Na de gemiste penalty van Van Nistelrooij konden de Arsenal speler hun emoties niet meer de baas. Het was vooral Martin Keown die fel reageerde, hij gaf de Nederlander een tik tegen het achterhoofd en zei ook nog enkele hoogstwaarschijnlijk niet al te vriendelijke woorden.

Nadat scheidsrechter Bennet voor de laatste maal had gefloten werd dit nog eens dunnetjes overgedaan door Keown en enkele andere spelers. Van Nistelrooij trok zich hier niets van aan en ging snel van het veld af, wel zou er in de spelerstunnel nog een hanggemeen plaats hebben gevonden tussen Vieira en Van Nistelrooij.