[Upd]Kritiek Buffel op Van Marwijk

Otto (okee6)
Aanvaller Thomas Buffel heeft gister forse kritiek geuit op trainer Bert van Marwijk. De tactiek klopte niet volgens hem.

In de Belgische krant Het Laatste Nieuws valt te lezen: "De trainer zocht vooral een systeem om iedereen tevreden te stellen. Achterin wordt te veel gewijzigd. We maken altijd twee of drie goals, maar de nul houden lijkt voor ons niet meer mogelijk". Verder meldt Buffel, "maar ook voorin loopt het niet lekker. Wie in de aanval speelt, moet ook vuil werk willen opknappen. Anders moet Van Marwijk ingrijpen. Gefrustreerd ben ik niet, ontgoocheld wel."

Van Marwijk heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen.

19:00 Voetbal.nl
Thomas Buffel heeft verontwaardigd gereageerd op het stuk in Het Laatste Nieuws. De aanvaller beweert dat hij niet gezegd heeft, wat er te lezen staat. "Het is puur sensatie zoeken", aldus Buffel.

De Belg denkt voorts dat het programma Studio Voetbal met opzet het bericht heeft opgerakelt. "In dat programma wilden ze echt de boel bij ons opnaaien. Ajax wordt weggespeeld door NAC, maar daar hoor ik ze dan niet over. Nee, dit was gewoon vooropgezet. Youri Mulder, die ook aan tafel zat, heeft een column in Het Laatste Nieuws, dus als je het mij vraagt wilden ze gewoon stoken. De komende weken krijgen we als Feyenoord misschien meer met dit soort zaken te maken, maar we moeten proberen ons als selectie hier tegen te wapenen."