Kezman jaloers op Ajax

Otto (okee6)
Mateja Kezman (24) heeft in een interview met het Eindhovens Dagblad gezegd jaloers te zijn op Ajax, dat in zijn ogen wel met druk om kan gaan.

De Serviër verklaarde: "In het voetbal heb je altijd en overal te maken met druk. De manier waarop je er mee omgaat bepaalt de kwaliteit van je ploeg. Kijk nou eens naar de manier waarop Ajax daarmee omspringt. Spelers van Ajax gaan rustig zo'n belangrijke wedstrijd in. Die ploeg lukt dat wel. Ik vind het pijnlijk om dat te moeten constateren maar het is zo."

Kezman geeft aan zich vooral te storen aan het spel van enkele ploeggenoten. "Het ontbrak aan inzet en kwaliteit. Sommige jongens waren bang om te voetballen. Zo slap en bang. Ze kozen steeds voor de gemakkelijkste oplossing. Balletje terug. Of juist de lange bal spelen. En ik maar wachten voorin. Ik kon alleen maar wachten op een bal die goed zou vallen. Ik geloof dat ik in de eerste helft maar één goede bal gekregen heb. Schandalig."

De aanvaller kreeg zelf één goede kans, deze werd echter goed door de keeper verwerkt. Kezman zegt juist uit de Europese wedstrijden zijn motivatie te pakken. Als er dan slechts drie a vier goede ballen volgen, is dat onacceptabel.

Kezman ziet nog wel kansen voor PSV, "ik denk dat we de kwaliteit hebben. Al weet ik het niet meer zeker."