Uitslag PSV-AS Monaco

Otto (okee6)
Vanavond speelde PSV de eerste poulewedstrijd in de Champions League. PSV verloor in een matige wedstrijd met 1-2.

De wedstrijd kwam snel op gang, al na drie minuten moest debuterend scheidsrechter Bennett zich beraden over het geven van een penalty. Mark van Bommel probeerde een afgevallen bal mee het strafschopgebied in te nemen, maar een Franse verdediger maakte hem dat onmogelijk. Niet met opzet zo bleek. De druk van PSV hield het eerste kwartier echter aan. Arjan Robben kwam enkele malen goed langs zijn opponent.

Wat PSV er vervolgens toe bewoog om weg te zakken mag een raadsel heten. De Eindhovenaren zagen de gaatjes dichtvallen en konden in het vervolg de bal bijna niet meer kwijt. Monaco kwam er af en toe echter flitsend doorheen. Givet teste doelman Waterreus eenmaal. Toch was het een bal van de flank, welke door Wilfred Bouma niet was weggeschoten, die uiteindelijk in het PSV-doel belandde. Doelman Ronald Waterreus rekende niet op de misser van Bouma en bij de tweede paal stond Fernando Morientes klaar om de bal tot goal te promoveren. De gele kaart van Remco van der Schaaf op slag van rust was illustratief voor PSV. De middenvelder toucheerde zijn opponent licht in de middencirkel.

Na de rust was PSV zo mogelijk nog zwakker actief. De ploeg. De inzet van Jan Vennegoor of Hesselink voor Van der Schaaf gaf niet direct resultaat. Cissé strooide tien minuten na de pauze nog eens zout in de wonden door fouten in de verdediging af te straffen (0-2).

In de 65e minuut verzilverde Bouma plots fraai een vrije trap (1-2). PSV werd wakker en ging op jacht naar de gelijkmaker. Dit leidde tot de nodige paniek, waardoor de Fransen enkele gele kaarten incasseerden. De gelijkmaker kwam er echter niet. Vennegoor of Hesselink kopte op de buitenkant van de paal en Mateja Kezman zag keeper Roma redden.

In de poule van PSV werd ook AEK Athene tegen Deportivo la Coruna gespeeld, deze wedstrijd eindigde in 1-1. Alle kans nog voor PSV.

PSV - AS Monaco 1-2 (0-1)
31' Morientes 0-1
56' Cissé 0-2
65' Bouma 1-2

PSV: Waterreus, Colin, Ooijer, Bouma, Lee, Rommedahl, Van der Schaaf (Vennegoor/46), Van Bommel, Robben (De Jong/83), Park, Kezman

AS Monaco: Roma, Evra, Squillari, Givet, Rodriguez, Bernardi, Cissé (Plasil/73), Zikos, Giuly (Adebayor/86), Rothen (Prso/89), Morientes


Tussenstand Groep C

1AS Monaco110032-1
2AEK Athene101011-1
3Deportivo la Coruna101011-1
4PSV100101-2