UEFA grijpt niet in in loting

Benjamin (Dagobert)
Er zal geen sturing plaats vinden bij de loting voor de play-offs van het EK2004.

De UEFA heeft vandaag bekend gemaakt dat alle landen bij de loting in één koker zullen worden gestopt, waarna er zonder verdere ingrepen vijf paren zullen worden gevormd. De Europese vVoetbalbond overwoog eerder deze week om vijf landen te plaatsen op grond van hun plaats op de wereldranglijst. Hierdoor zouden de theoretisch sterkere landen niet tegen elkaar uitkomen.

Voor Nederland houdt dit in dat er in het rijtje mogelijke tegenstanders een aantal grote namen blijven staan. Spanje, Engeland of Turkije, Rusland of Ierland en België of Kroatië zullen namelijk ook play-offs moeten spelen.

De play-offs zullen worden gespeeld op zaterdag 15 en woensdag 19 november. De KNVB wees het thuisduel aan de ArenA toe. De loting zal op 13 oktober plaatsvinden in Frankfurt, twee dagen nadat Oranje in Eindhoven de laatste groepswedstrijd zal spelen. Deze wedstrijd is niet meer van belang voor de kwalificatie (Tsjechië is zeker van de eerste plaats in de groep en Nederland van de tweede), toch zal de wedstrijd wel gespeeld worden.