Völler heeft spijt

Benjamin (Dagobert)
Na zijn publieke woede uitbarsting toonde de Duitse bondschaoch Rudi Völler spijt. Niet over wat hij gezged heeft, maar over de manier waarop.

"Dat was te veel voetbaltaal. Zulke woorden horen in de kleedkamer thuis en niet op de televisie." Hij deed deze bekentenis in het Duitse blad Bild. Völler zei verrast te zijn dat hij zichzelf zo liet gaan. Het was zijn bedoeling om over het slechte Duitse spel te praten, maar nadat hij enkele zinnen kritiek van Günter Netzer hoorde toen hij binnen kwam ontploft hij publiekelijk in de ARD studio.

Völler wil niets weten van verwijten dat vroeger alles beter zou zijn geweest. "'We hadden vroeger voetballers van wereldklasse. Maar ik verweer me tegen het creëren van legendes, dat vroeger alles beter was."

Günter Netzer, Franz Beckenbauer en Paul Breitner kregen er zaterdag flink van langs van Völler, maar desondanks zei hij geen problemen met de heren te hebben. Hij had zelfs nog een beetje advies voor ze: "Ik hoop maar dat die experts in de toekomst iets verantwoordelijker met hun mening omgaan."